onsdag 24 oktober 2012

Torka aldrig tårar....

utan handskar...vilken superbra serie som just har gått på Svt 1. Jag var helt lyrisk men också en smula ledsen och framför allt väldigt berörd av händelserna i serien som sändes i tre delar varav den sista visades i måndags kväll. Om någon mot förmodan helt har missat denna tilldragelse så handlar den om hur det var på 80 talet när aids kom till Sverige och om alla fördomar kring denna sjukdom. Serien bygger på boken av samma namn som är skriven av Jonas Gardell.

 Jag ska villigt erkänna att jag inte varit någon större fan tidigare av Jonas författarskap. Men den här boken ska jag bara köpa. Tydligen ska det bli sammanlagt tre böcker, lika många som avsnitten i serien. Dock är det bara den första boken som finns ute i nu läget.

Här är huvudrollsinnehavarna som i serien heter Benjamin och Rasmus.( Benjamin spelas av Adam Lundgren och Rasmus av Adam Pålsson) Serien börjar med att Rasmus efter studenten åker till Stockholm för att studera men också för att hitta likasinnade. Och det gör han ganska snart. Tyvärr blir han smittad av hiv  vid sin gaydebut. Han lär känna flera homosexuella bla den exentriske Pål ( spelad av Simon J Berger)
Benjamin till vänser i övre bilden är Jehovas vittne och kommer för att läsa ur bibeln till Pål och när han ska gå där i från så släpper Pål repliken -Du vet väl om att du är homosexuell? Detta blir ett uppvaknande för Benjamin och på en julaftonsfest hos Pål träffar han Rasmus som blir hans partner. När Benjamins föräldrar får veta om sonens läggning förskjuter de honom från familjen och från församlingen.
Ja det finns massor att berätta om denna fina härliga tragiska serie men som sagt. Har ni missat den Se den på Svt play.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar