Förutom att jag har varit ute på en promenad i det fina vädret så hann jag även med att baka lite. Igår när jag var och handlade så blev jag akut sugen på saffransbiscotti. Jag letade igenom hela affären men något sådant gick inte att uppbåda så vad gör man då? Jo man bakar själv så klart. De var inte speciellt svåra att göra men oj så goda de blev. Så där rök min biscottibakoskuld all världens väg.
Saffransbiscotti ca 50 st
150 gram mandel eller annan nöt. Jag använde pistagenötter
75 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka nötterna grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvispen.
Tillsätt äggen ett i sänder medans du vispar. Blanda samman vetemjöl bakpulver och vaniljsocker och tillsätt detta i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. . Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Ta ut plåten, sänk värmen till 120 grader och låt längderna svalna något. Skär de sedan i långa sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ytterligare 30 minuter eller tills de är torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar