tisdag 15 maj 2012

tisdag - trädgårdsröj, cafébesök och joggingtur

Ja så kan man sammanfatta dagen som gick. Jag började dagen med att rensa bort en hel massa ogräs både längs med tomtgränsen och i rabatterna. Allt medan mannen körde grästrimmern. Så nu visar sig trädgården från sin bästa sida.
Efter lunch stack vi i väg ner mot Båstad och till ett café som ligger mellan Båstad och Förslöv som heter café Killeröd. Där väntade oss en fantastisk utsikt över Bjärehalvön och en god fika. Jag tog några bilder med min Iphone.

Även om det ser lite molnigt ut på himlen så satt vi utomhus och solen lyste mest hela tiden.

Stället såg vid första anblick inte så mycket ut för världen men jag lovar att där var jättefint.

En fin pergola ledde fram till ingången.


Tjusiga detaljer


och väldigt god fika. Inte så billigt men som sagt väldigt god. Jag fick en kanna te och maken en latte. Och i vanlig ordning nu för tiden så delade vi på fikabrödet. På bilden så syns äppelmaräng paj med vaniljsås som var en av cafeéts specialiteter. Ja dela och dela förresten. Jag äter två tre skedar och mannen får resten.

Jag avlyssnade även ett samtal som utspelade sig mellan två äldre par som satt vid bordet  i jämte...
Tänk er nu att detta samtal sker på riktigt utpräglad stockholmsdialekt
- När ni eter rekor, vad gör ni med skalen dårå ?
- Vi slänger dem dårå
- I soporna?
- ehh ja
- Lenas svärmor , hon spolar ner dem i toaletten dårå
- nääe!!!
Tja det var dagens småroliga samtal som jag tjuvlyssnade till. Väl hemma i den hallänska myllan igen så tog jag mina nya fina löparskor på en tur i Aleskogen. Det gick riktigt bra och som vanligt så körde jag intervall. Men jag blev inte anfådd efter två minuter så när jag vände och sprang hemåt så ökade jag på till tre minuters spring och två minuters gång. Inte heller nu kändes det speciellt jobbigt. Jag vet inte om jag har fått bättre kondis eller om det är lättare att springa i Aleskogen där det är relativt platt jämfört med Galjberget som är lite mer kuperat. Kanske en kombination. Väl hemma igen så blev det dusch och sedan en smaskig sallad som maken fixat medan jag var i skogen. Det har varit en riktigt härlig dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar