tisdag 16 juli 2013

kex á la Ernst

Ja det har jag bakat idag på förmiddagen. Kexen är lite salta och nötiga och passar lika bra till ostbrickan som till den fikasugne som inte vill ha en massa socker i sig.
Här kommer receptet:
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl vetemjöl
2-3 dl fint rågsikt
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 nypor salt
1 tsk bakpulver
äggvita att pensla med
flingsalt
solrosfrön, linfrön och sesamfrön att dekorera med

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda i hop linfrön sesamfrön havregryn och solrosfrön i en bunke. Tillsätt sedan 2 dl vetemjöl, rågsikten och vattnet och blanda runt.
Tillsätt salt och olivolja samt bakpulver. Blanda i en bunke till en fast deg.
Slå ut degen på ett bakbord och kråda till en fast deg. Dela sedan degen i tre delar och kavla ut tunt ca 5 mm. Ta ut rundlar eller fyrkanter med hjälp av tex ett glas. Lägg på plåt. Pensla med äggvita och strö över flingsalt och frön. Baka i ugn i ca 15 minuter.


Så här blev mina. Ät och njut eller ge bort som en gå bort gåva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar