Ja det har jag bakat idag på förmiddagen. Kexen är lite salta och nötiga och passar lika bra till ostbrickan som till den fikasugne som inte vill ha en massa socker i sig.
Här kommer receptet:
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl vetemjöl
2-3 dl fint rågsikt
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 nypor salt
1 tsk bakpulver
äggvita att pensla med
flingsalt
solrosfrön, linfrön och sesamfrön att dekorera med
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda i hop linfrön sesamfrön havregryn och solrosfrön i en bunke. Tillsätt sedan 2 dl vetemjöl, rågsikten och vattnet och blanda runt.
Tillsätt salt och olivolja samt bakpulver. Blanda i en bunke till en fast deg.
Slå ut degen på ett bakbord och kråda till en fast deg. Dela sedan degen i tre delar och kavla ut tunt ca 5 mm. Ta ut rundlar eller fyrkanter med hjälp av tex ett glas. Lägg på plåt. Pensla med äggvita och strö över flingsalt och frön. Baka i ugn i ca 15 minuter.
Så här blev mina. Ät och njut eller ge bort som en gå bort gåva
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar