måndag 18 juni 2012

Möhippa

Jag kunde inte skriva något om att vi skulle ha möhippa i lördags för den blivande bruden brukar vara inne då och då och läsa på min blogg. Men möhippa hade vi. Och så kul vi hade. Dagen började med att       en liten tjej som bor granne med blivande bruden fick i uppgift att överlämna en lapp. På den stod det att E som vi kan kalla blivande bruden hade 30 minuter på sig att packa ner ett antal saker. Efter en stund anslöt vi hemma hos henne och den blivande mannen som för övrigt är min storebror.



Här ser ni gänget som är laddade inför en rolig dag.Det är jag som står i mitten i rosa byxor i fall någon skulle missa detta.
 När allt var packat styrde vi kosan mot Steninge där E fick lära sig lite om den ädla konsten att blåsa glas. Detta resulterade i en jättefin blå vas som hon dessvärre inte fick ta med sig samma dag eftersom den skulle "svalna" i 550 graders värme i 15-20 timmar.





Här har vasen börjat ta form och E har lyckats få dit ett fint bubbelmönster genom att blåsa genom röret när glaset var inpressat i en speciell form.

Sedan blev det picknick på stranden i Steninge innan det bar av till Bas dvs brandstationen i Halmstad.







Vi hade väldig tur med vädret även om det inte syns så bra på den här bilden. Men solen sken så gott som hela dagen och inte förrän på kvällen så kom det regn och lite åska.








                   Brandmännen hade ordnat med sos alarm så att
                   de skickade ett provlarm. Så helt plötsligt så
                    började det larma - Stort larm stort larm
                    bilolycka Halmstad. Så de stressade på E att nu
                   hade hon 90 sekunder på sig att få på sig hela
                   utrustningen, inklusive gastuber.












Sedan bar det iväg. De körde dock bara en liten runda och sedan in på gården där korgliften skulle användas.











Så bar det 15 meter upp i luften och sedan fick E
klättra över i tornet där en docka skulle räddas och släpas ner för alla trapporna. Som avslutning blev det en slags hinderbana med förbundna ögon och guidning av oss andra via comradio.










Efter det blev det en välbehövd fika i laxvik med hembakad morotskaka och kaffe. Allt medans solen sken.
Kvällen avslutades med att vi åkte hem till en i gänget och åkte ut på en flotte på en damm. Där avnjöt vi en förrätt och lite vin. Då kom regnet så vi åkte tillbaka till land och grillade sedan på altanen. Allt medan regnet öste ner. Men vad gjorde väl det. Vi hade ju haft en helt underbar dag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar